Идея

Добре дошли драги приятели, съмишленици и обществени личности. Тук ще критикуваме случващото се или неслучващото се в нашата родина.
Ще обсъждаме:

-Правителството и членовете му начело с бате Бойко. Също миналото правителство и неговите КАШИЧКИ.
-Културния живот в страната и какво се случва в него.
-Ще обърнем внимание и на УНСС и радостите и несгодите в него.
-Ще си говорим и за PR, защото той слънцето както казват Ал и Лаура Рийс в своята книга "Залезът на рекламата и възходът на PR".
- Да също така ще си плямпаме и за книги, вестници, списания и въобще всичко що излиза на хартия (и е качествено разбира се :) ).
- Ще има и тема отнесена към авторството, която ще е основна и там ще чакам авторски творби както на свободни теми така и на тематики, които ние засягаме тук.
- Това тиренце го оставям за всичи онези работи дето ще се сетя понататък или вие ще ни подскажете

Приятно информиране и мислене!
Пожелавам ви успешен и невероятен ден именно днес !


Дани Антов

Потърси

сряда, 2 декември 2009 г.

Книжката и грамотността

През последните години се правят чат-пат социологически проучвания свързани с това колко четат младите днес. Голяма част от младите немогат да четат свободно. Голям брой от хората между 25-35 години не смятат, че вишето образование си заслужава. Масово се срещат табели по магазини и други обекти с доста повече от една правописна грешка. А желанието на учениците да се ограмотяват намалява със застрашителни темове все повече и повече.

Чудя ако така продължават нещата как ли би изглеждал един 18 годишен човек след 50-100 години. И как очакваме да се развиваме като общество, когато голям брой от единиците в него немогат да си напишат името без правописна грешка. Да не говорим за хъс за образование и самообразоване.

В следващите дни ще ви извадя някои статистики по този проблем за да изградите мнението си по-пълноценно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар