Идея

Добре дошли драги приятели, съмишленици и обществени личности. Тук ще критикуваме случващото се или неслучващото се в нашата родина.
Ще обсъждаме:

-Правителството и членовете му начело с бате Бойко. Също миналото правителство и неговите КАШИЧКИ.
-Културния живот в страната и какво се случва в него.
-Ще обърнем внимание и на УНСС и радостите и несгодите в него.
-Ще си говорим и за PR, защото той слънцето както казват Ал и Лаура Рийс в своята книга "Залезът на рекламата и възходът на PR".
- Да също така ще си плямпаме и за книги, вестници, списания и въобще всичко що излиза на хартия (и е качествено разбира се :) ).
- Ще има и тема отнесена към авторството, която ще е основна и там ще чакам авторски творби както на свободни теми така и на тематики, които ние засягаме тук.
- Това тиренце го оставям за всичи онези работи дето ще се сетя понататък или вие ще ни подскажете

Приятно информиране и мислене!
Пожелавам ви успешен и невероятен ден именно днес !


Дани Антов

Потърси

сряда, 2 декември 2009 г.

Медиите- "Който плаща той поръчва музиката" или обществен коректив



Сред родните медии се наблюдава силна жажда за реалити продукции последните години... нищо ново, но след очевидните нарушения на рекламните часови ограничения се чудя кога да си пусна телевизора. Ако го пусна в така наречения "прайм тайм" по двете най-големи телевизии у нас или ще се насладя за пореден път на леля Мария, която тупа чершафите или ще стана свидетел на 3 часови уроци по танци, от които незнам за вас, на мен ми иде да си тегля ножа.


Затова днес в маршрутката навръщане от лекции се замислих дали повече печеля като пусна телевизора или това реално ми носи повече вреда?
Парите, които се наливат в търговските медии са огромни и са капитали на зависими от обществото фигури (естествено не сме аз и ти :) ). Те имат интерес да "цакат" яко за да се алансират и да манипулират обществеността.


Пример:
Промотирането на един определен модел на поведение, мислене и разбиране на света наблюдаване всички ние от екрана. Не че той е добър или правилен... съвсем НЕ, а е просто по лесен както за разбиране така и за копиране.
Ако се разходите из софииските улици ще забележите много млади момичета "натокани" приличащи на армейчета. Неможеш да ги различиш по нищо. Музиката им еднаква (вс. знаем какава), облеклото им еднакво, характера им също, целите еднакви, а за философия и ценности няма да споменаваме. ТЕ ПРОСТО ЛИПСВАТ. Не ме разбирайте погрешно, че критикувам горкичките момиченца не са само те и момченца такива има както стари така и млади.
Е кажете ми не е ли това една тиха вреда върху съзнанието на хората с цел универсиализация на мисленето. Защото когато контролираш как човек да мисли определяш живота му. А сега умножете това по един народ и ми кажете какво получавате ?








Няма коментари:

Публикуване на коментар